Teambuilding,

CIMG5008

 

Bij teambuilding denk je niet direct aan mountainbiking, maar mountainbiking heeft een hoop voordelen. Mountainbiking doe je lekker in de buitenlucht en het is geen zware belasting voor de gewrichten, hierdoor is het voor de meeste prima te doen.

 

 

Bij teambuilding staat alles in het teken van samenwerking en communicatie. Doormiddel van leuke opdrachten die in een tocht worden verwerkt moeten de deelnemers wel gaan samenwerken om de tocht te volbrengen. Als groep leer je om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. De een is sportief een ander heeft een hekel aan sporten, wie neemt de leiding?

 

 

Spelvorm:

Door een spelvorm waarbij de basishouding van het mountainbike wordt aangeleerd ontstaan er twee willekeurige groepjes.  Elk team krijgt een instructie kaart CIMG5021waar de opdrachten op staan die moeten worden uitgevoerd.

 

Rugtas: Per team wordt er een rugtas ingepakt met de items die het team belangrijk vind om de tocht te volbrengen, er zijn 8 items en er mogen er maar 5 mee. Wat vindt men belangrijk en waarom!

 

 

 

 

Teamcaptain: Diegene die de rugtas draagt  is de teamcaptain, deze rol wordt tijdens de tocht gewisseld.

 

 

CIMG5036De tocht: De opdracht is om een zware mountainbike Challenge te gaan rijden door onherbergzaam gebied. Onderweg loopt de route door moerassen met drijfzand en donkere grotten. Dit is uiteraard allemaal fictie, alle opdrachten worden op een grasveld uitgevoerd.  Veilig en overzichtelijk, maar de aansluitende tocht gaat wel door mooi en uitdagend terrein.

 

Tijdens deze tocht die als groep wordt gereden is het belangrijk om als 1 groep te rijden. Hoe zorgt je dat je hele team de Challenge uitrijd, welke afspraken maak je samen. Natuurlijk hebben wij tijdens de tocht ook nog een verassing die het team moet oplossen met de mee genomen items uit de rugtas. Was de keuze van het team de juiste?

 

Bij de samenstelling van de teambuilding gaan wij altijd in overleg met de opdrachtgever, wat zijn de wensen zowel mentaal als fysiek.CIMG5054

 

 

Onze ervaring is dat de meeste deelnemers het een leuke manier van Teambuilding vonden en zeker de aansluitende tocht wordt als zeer positief en ontspannend ervaren.

 

CIMG5055

 

 

Meer weten over Teambuilding, neem Contact met ons op