Over ons

Hoi mijn naam is Pieter Klaver ik ben mountainbike trainer en de oprichter van MTB sportief. MTB sportief is ontstaan uit mijn passie voor het mountainbiken en buitenleven. Met de mountainbike sport wil ik een gezonde lifestyle te promoten met respect voor de kwetsbare natuur.

 

Ik ben begonnen bij een mountainbike club als begeleider van enthousiaste bikers en merkte al snel tijdens onze tochten dat er nog veel te leren viel voor de deelnemers en voor mij als begeleider. Als begeleider bij deze club kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen als trainer en haalde bij de NTFU mijn  MTB 3  trainerslicentie. Dit was de start van MTB sportief en ik kwam in een hele nieuwe wereld terecht waarin ik mijn enthousiasme en passie over kon brengen naar de beginnende en gevorderde mountainbiker. Door alle positieve reacties die ik terugkreeg tijdens onze clinics en trainingen, ben ik ook begonnen met het organiseren van gave tochten en reizen. Hoe mooi is het als trainer om het hele proces te kunnen volgen van een beginner, die zich tot een ervaren mountainbiker gaat ontwikkelen.

 

Bij de Wieleracademie, wat een samenwerkingsverband tussen de twee fietsbonden KNWU en NTFU  was, heb ik mij nog meer te kunnen specialiseren en de opleiding tot docent MTB -begeleider kunnen volgen. Als docent kon ik mijn ruime ervaring en kennis overdragen aan de enthousiaste begeleiders van mountainbike clubs en hierdoor bijdragen aan een veilig en vooral leuk en gezellig sportklimaat.  

 

MTB sportief ben ik niet alleen, MTB sportief zijn al onze gidsen en instructeurs die zorgen voor een onvergetelijk avontuur en unieke mountainbike beleving. MTB sportief is van iedereen die positief kan bijdrage bij deze prachtige sport.