Trans Ardenne

Soms zijn er van die mountainbike tochten, waar je later weer graag aan terug denkt. De Trans Ardenne is er zo één, een tocht van 160km dwars door het hart van de Ardennen in de provincie Luxemburg. De tocht gaat door de valleien van de Lesse, Ourthe en Semois met leuke pittoreske dorpjes, in een sprookjesachtig heuvellandschap. Hier vind je nog de echte rust en prachtige ongerepte natuurgebieden. De route is erg afwisselend en de trails variëren van singletracks tot asfalt stukken, maar ook de asfalt stukjes zijn prachtig en best wel lekker om te rijden. De Trans Ardenne verbindt de twee prachtige middeleeuwse steden, La Roche en Bouillon met elkaar.

Dag 1: La Roche naar Saint-Hubert: We verlaten La Roche en gaan van 240 m naar 445 m klimmen, een steile klim die je wanneer je eenmaal boven bent, door het prachtig uitzicht weer snel vergeet. De route gaat over kleine singletracks tussen de weilanden door, het heuvelachtige landschap is betoverend mooi. Af en toe kom je een leuke afdaling en klim tegen, maar nooit te technisch. Na 42km kom je in de hoofdstad van de jacht en natuur, Saint-Hubert aan.

Dag 2:Saint-Hubert naar Redu: Wanneer we Saint-Hubert verlaten beginnen we met een pittige korte klim. Boven heb je een prachtig uitzicht op deze leuke stad en word je getrakteerd op een technische afdaling, oppassen want vandaag is met 1600hm en 65km de konningerit. Na de steile afdaling gaan we weer klimmen over een prachtig pad, klimmen kan dus ook leuk zijn. De afdaling die dan volgt is lang, heel lang. Dit herhaalt zich een paar keer lange klimmen met nog langere afdalingen. In Nassogne heb je 27km met 640hm gereden dus een kleine stop is hier wel op zijn plaats. Van Nassogne naar Redu kom je door kleine dorpjes en blijft het klimmen en dalen. Zwaar maar ongelofelijk mooi, vanaf Mirwat wordt het minder steil en komt het einde in zicht. Eerst nog even een gave technisch klim naar het gezellige boekendorp Redu met leuke restaurants en terrassen.

Dag 3: Redu naar Bouillon: De dag van gisteren voel je nog goed in de benen, maar vandaag maak je minder hoogte meters. De route is zeker niet minder mooi, het blijft een genot om hier te mogen fietsen. De dorpjes, de heuvels en de prachtige uitzichten. Alles klopt, dit is het avontuur waar je voor hebt gekozen, dit is mountainbiken. Voordat we de steile technische afdaling bij Bouillon gaan rijden, eerst nog even de uitzichttoren op. Vanaf hier kun je nog een laatste blik werpen op de prachtige omgeving waar jij drie dagen lang deel uitmaakte. Na de afdaling met veel switchbacks, ben je aangekomen in het eindpunt van dit avontuur Bouillon.

We rijden met twee groepen, dus ieder kan op zijn niveau deelnemen!

Prijs: €445,00

Inclusief:

2 x overnachting in luxe hotels

2x ontbijt, 2 x diner

Bagagevervoer

Begeleidend voertuig voor evt. calamiteiten

3 mountainbiketochten met Nederlandse gids

Reserve fietsen

Vervoer per bus terug naar La Roche (incl. fietsen)

Exclusief:

Drankjes en niet genoemde maaltijden

Vervoer van/naar huis van/naar La Roche (vanaf Utrecht ongeveer 275km)

Boekingskosten €12,00 (onafhankelijk van aantal personen)

 

More skills is more fun !! Wij geven regelmatig clinics om te werken aan je techniek zodat je nog meer kunt genieten van deze of andere reizen.

U kunt deze reis ook boeken als groep op een door uw gewenste datum, informeer naar de mogelijkheden en prijs.

Contact; mtbsportief@gmail.com of neem contact op met Pieter 0636067431

 

Deze reis gaat door bij minimaal 10 deelnemers en is in samenwerking met Holland MTB tours.

terug naar reizen