Privé clinic

Personal training: Wil jij je fietsmaatjes verassen en je skills een dikke boost geven dit kan met onze personal training. Samen met jouw maken wij een trainingsplan en gaan we aan de slag met het doel wat jij met deze clinic wilt bereiken. Dit kan de algemene basis van het mountainbiken zijn of specials zoals een drop off of  bunny hop. Geef je wensen bij het aanmelden aan. 

Personal training  kun ook gezellig met je maatje of meerder vrienden doen. Tijdens een personal training maken we gebruik van een training analyse app. Door deze methode kunnen we duidelijke aanwijzingen geven en boek je al snel progressie.

 

Prijzen privé clinic

 • 1 persoon   €90, á 1.5 uur.         
 • 2 personen €150, á 2uur
 • 3 personen €180, á 2 uur
 • 4 personen €220, á 2.5 uur
 • 5 personen €250, á 2.5 uur
 • 6 personen €280, á 2.5uur
 • 7 personen €310, á 3 uur
 • 8 personen €330, á 3 uur
 • 9 personen €340, á 3 uur
 • 10 personen €350, á 3 uur


Specials 

Een bunny hop, manual of drop zijn gevorderde technieken die best lastig zijn om goed aan te leren. Tijdens een special nemen wij dan ook de uitgebreid de tijd om deze specifieke techniek rustig op te bouwen. 

Als geschikte trainingslocatie kunnen we gebruik maken van bikeparken die features hebben waarmee wij optimaal kunnen oefenen. 

Een special die wij regelmatig aanbieden is onze drops en rockclinic in het bikepark Holten, Beringen of Spa. Onze MTB-specials zijn voor de gevorderde mountainbikers op niveau 3 en gaan richting All-Mountain skills. Sommige technieken zoals een bunny hop vragen veel oefening om aan te leren. De kans is dan ook aanwezig dat u na de training nog niet de hele techniek beheerst. Dit is niet heel erg, u krijgt van onze trainers altijd tips en tools hoe u verder kunt oefenen voor een positief resultaat.

 

De prijs van een specials ligt vaak wat hoger dan van een gewone clinic vanwege de kleine groep of de huur van een bikepark. Het voordeel hiervan is dat we rustig in een klein groepje kunnen gaan oefenen en hierdoor meer resultaat kunnen boeken. 

 

Let op: Bij sommige specials is een dropperseat post en lichaam beschermingsmiddelen verplicht of ons advies. Bij twijfel neem dan even contact met ons op.

 

De prijs en bijzonderheden vermelden wij bij de activiteit in de Agenda


MTB-Grow Traject

Leer beter mountainbiken met dit leuke opleidingstraject. In een reeks van drie verschillende clinics geven wij je skills een dikke boost. Deze clinics zijn iedere keer op een andere locatie en met andere mountainbike technieken, die je aan gaat leren. Door deze variatie zijn de clinics afwisselend en erg leerzaam.  Tijdens het project wat we voor beginnende en gevorderde mountainbikers hebben, leer je ook andere mensen kennen met wie je gezellig kunt afspreken om samen te gaan rijden.

Omdat sommige technieken veel oefening vereisen krijg je ook nog  oefeningen mee naar huis en ondersteunen wij je waar nodig. Tijdens de Trail-Rides kun je het geleerde in de praktijk brengen en zullen wij je nog bijstaan met tips om je rijstijl te verbeteren.

We maken verschil tussen de niveaus in beginnende en gevorderde bikers. Dit staat aangegeven met een cijfer: 1.1 is voor de beginnende, 2.1 halfgevorderde en 3.1 gevorderde.

 
MTB-Grow project niveau 1/2 

 • 15 april clinic 1.2
 • 6 mei tocht
 • 14 mei clinic 2.1
 • 4 juni tocht 
 • 11 juni clinic 2.2


MTB-Grow project niveau 3

 • 15 april clinic 3.1
 • 6 mei tocht
 • 14 mei clinic 3.2
 • 4 juni tocht 
 • 11 juni clinic 3.3

 

Technieken niveau 1/2: Basishouding, remmen, noodstop, klimmen, dalen, balans, sure place , obstakels, valtechniek, bochten, MTB hopper, switchbacks, drops, powerkick, mulzand en kleine storingen mountainbike oplossen.

Technieken niveau 3: Technisch klimmen, steile ruwe afdalingen, balans, hogere drops, manual, obstakels, switchbacks, remmen, sure place,  MTB hopper,  snelle bochten en E.H.B M (eerste hulp bij mountainbiken)

 

Prijs €160 p.p.

 


 

Ouder/Kids clinic: v.a €90

Onze Ouder/Kids clinic is een aanrader om de band tussen jullie te versterken en om gezellig als gezin samen te kunnen sporten.

Tijdens deze clinic leren jullie al spelende wijs de basistechnieken van het mountainbiken in een prachtige omgeving. Plezier is waar het omgaat tijdens deze clinic, de instructeur heeft de regie en zorgt dat de sfeer relaxed is en dat er geen druk is.

Corona actie: 1 kind t/m 14 jaar is gratis bij 1 volwassenen, extra kinderen kosten €35 p.p exclusief huurfiets.

*Wij hebben ook stoere kinderfietsen die te huur zijn.

Speciale groepen

Wij zijn begonnen met MTB sportief om onze passie te kunnen delen met iedereen die daar maar voor open staat. Ik ben er dan ook best wel trots op dat groepen met lichamelijke beperkingen en PTSS hun weg naar ons hebben gevonden. Bij ons is iedereen speciaal en krijgen ze de aandacht die ze verdienen. De eerste overwinning is het contact zoeken met een organisatie waarbij je kunt sporten en bewegen. Fysieke beweging heeft een positieve invloed bij depressieve klachten en de symptomen van PTSS.

 
Leren mountainbiken is een sporttraject die wij uit kunnen breiden om gezamenlijk naar een doel te werken. Dit doel kan een het rijden van een simpele maar leuke mountainbike tocht zijn of een mountainbike weekend in binnen of buitenland.