Wij organiseren diverse clinics op verschillende locaties. Deze locaties worden zorgvuldig uit gekozen en moeten uitdagend, mooi en makkelijk te bereiken zijn. Onze clinics worden gegeven door gecertificeerde en ervaren mountainbike instructeurs die bekent zijn met de omgeving. Onderstaand vind u een omschrijving van de verschillende niveaus die wij aanbieden en de eventuele technieken die bij het niveau horen. Wij proberen tijden onze clinics zoveel mogelijk te differentiëren en bieden de deelnemers ook de mogelijkheid om zelf technieken aan te dragen die onze instructeur tijdens de clinic kan behandelen.

 Niveau 1/2:  Voor starters en bikers die nog niet heel veel ervaring hebben. Wij beginnen met de afstelling van je fiets en leren je tijdens een mooie tocht de belangrijkste basistechnieken van het mountainbiken aan. Je leert tijdens deze clinic om veilig van je fiets af te stappen tijdens steile afdaling, maar ook hoe je een noodstop maakt. Na het volgen van deze clinic willen wij dat je zelfstandig en veilig een mountainbike tocht in Nederland kunt rijden.Wij geven ook tips en tools voor het onderhoud van je mountainbike.

Technieken 1/2: Basishouding, schakelen, remmen, klimmen, dalen, bochten, obstakels, valtechniek en mulzand.

 

Niveau 2/3: Voor de bikers met al wat ervaring. Het gaat er bij deze clinic al wat ruiger aan toe. De klimmen zijn net als de afdalingen wat steiler, je leert door de powerkick om makkelijk over obstakels te komen. Kortom je wordt meer uitgedaagd en de puntjes worden tijdens deze clinic op de i gezet. Je begint met het nemen van lage drops en maak kennis met de MTB-hopper onze springschans.

Technieken niveau 2/3: klimmen, dalen, drops, powerkick, bochten, obstakels, springschans, balans etc.,

 

Niveau 3:  Voor de ervaren mountainbiker die uitgedaagd wilt worden op technisch en fysiek niveau. Het klimmen en dalen wordt zwaarder, steiler en is soms met obstakels. De drops zijn hoger de bochten smaller. Dit niveau is ideaal als voorbereiding op een avontuur in low-Mountain gebied zoals de Eifel of Ardennen.

Technieken niveau 3: Technisch klimmen en dalen, switchbacks, manual, drops, powerkick, obstakels, springschans etc.

 

Niveau 4: Dit niveau gaat richting All-Mountain en is voor de meer gevorderde mountainbiker die een mountainbike bike heeft met een dropper en voldoende veerweg. Onder begeleiding van onze instructeur ga je mooie uitdagende trails rijden waarbij de nadruk op het afdalen ligt. Maar ook bergop word je uitgedaagd door gladde wortelpartijen of andere obstakels waarbij je al je skills nodig hebt. Rockgardens, springschansen en drops alles is mogelijk tijdens een niveau 4 clinic, zolang het maar fun is.

Technieken niveau 4: Technisch klimmen en dalen, Drops, springschans, obstakels, switsbacks, manual, drop-on etc.,

 

terug naar de agenda of clinics