Wij bieden clinics aan voor diverse niveaus en specifieke doelgroepen. Iedere clinic heeft zijn eigen karakter en indentiteit, door de inhoud, opbouw en locatie.

 

Niveau 1/ De Starter: Je hebt de stap genomen en hebt net een mountainbike gekocht of wilt er eentje huren om het te proberen.  Alles  is nog onwennig  het schakelen, gebruik van klikpedalen,  bochten………je mist nog een beetje vertrouwen in je eigen vaardigheden. Wij helpen je graag met het afstellen van je mountainbike en het aanleren van de basisvaardigheden, hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en plezier in het mountainbiken.

Doel: Na het volgen van de starters clinic kun je zelfstandig en veilig een leuke simpele tocht gaan rijden. Je kunt een noodstop maken en het schakelen gaat ook al soepeler. Het klimmen gaat al een stuk beter,  je schrik niet meer van een afdaling of een stuk mulzand.

 

Niveau 2/ De Rookie:  Regelmatig zit op je mountainbike en je krijgt de smaak al aardig te pakken. Maar je mist nog wat skills en bent soms nog onzeker, hierdoor maak je af en toe nog kleine foutjes.  je hebt nog moeite met  sommigen klimmen en steile afdalingen vindt je nog spannend. Bij de obstakels mis je nog de timing en het kost je veel kracht en energie.  Wij gaan werken aan de ideale houding voor het klimmen en afdalen. Je leert hoe je grip kunt krijgen in bochten en klimmen. Met de powerkick leren we je om makkelijker over kleine obstakels heen te komen. 

Doel: Als Rookie kun je zwaardere tochten aan, uitdagende parcoursen zoals op de Heuvelrug lonken naar je. Alles begint op zijn plek te komen,  je zelfvertrouwen krijgt een dikke boost.  Je wilt meer……

 

Niveau 3/Advanced: Als gevorderde mountainbiker beheerst je de basistechnieken goed en bent opzoek naar uitdaging, het buitenland lonkt naar je. Een technische wortelklim of afdaling kan jouw pleasen, drops worden al wat hoger. Bochten neem je sneller, obstakels worden hoger. Je bent er klaar voor! Switchbacks, steile technische klimmen, brute afdalingen en snelle bochten. We gaan verder met de powerkick en je leert om obstakels in de klim of afdaling te nemen. De drops worden hoger de bochten smaller en sneller. Grip zoeken wordt cruciaal!!

Doel: Als Advanced ben je klaar voor mooie uitdagende buitenland ritten, de mountainbike wereld ligt aan je voeten. Al die tijd was je aan het zoeken, op zoek naar Vrijheid en FLOW……

 

Niveau 4/De Expert: Ondertussen ben je heel ervaren en heb je veel buitenland tochten of marathons gefietst. Altijd opzoek naar de adrenaline kick, uitdaging en Flow. Samen met jou gaan we opzoek naar verbeterpunten in je techniek en gaan we deze fine tunen. 

Doel: Als Expert wordt je mee genomen naar een technische trail, hier kijken wij samen welke technieken we kunnen verbeteren en zoeken we de grens op. Adrenaline verzekert……

terug naar clinics