De Heuvelrug 

266px-Utrecht_hill_ridge_netherlands.svgOntstaan van de Heuvelrug: Het waren de gletsers uit scandiavie in de ijstijd, die de grond opstuwden. Hierdoor kreeg de van oorsprong vlakke provincie Utrecht een lange keten van Heuvels en werd dit Heuvelachtige gebied wel heel aantrekelijk voor outdoor recreatie.   De Heuvelrug loopt vanaf het Gooimeer in Huizen tot aan de grebbeberg in Rhenen, een prachtig gevarieerd natuurgebied van ongeveer 100km lengte. Als mountainbiker en wandelaar is dit natuurlijk een prachtig afwisselend landschap waar je nog prehistorische grafheuvels, oude kastelen en natuurgebieden vind.

 

Mountainbiking: Op de Heuvelrug vindt je momenteel  8 mountainbike routes die door de samenwerking van de Natuurbeheerders, Stichting Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug, mountainbike clubs en heel veel fantastische vrijwilligers  worden onderhouden, verbetert en ontworpen. Onderhoud en ontwerpen kost geld, veel geld, daarom heb je op de onderstreepte route’s een vignet/vergunning van €7.50 nodig. Het geld wordt gebruikt voor het onderhoud, ontwerpen en aanleggen van uitdagende mountainbike routes. Meer info over het vignet en verkoop punten klik hier

 

Mountainbike routes op de Heuvelrug,

uitzicht klein

Prachtige uitzichten op de Heuvelrug

 

Heuvelrug Challenge: MTB Sportief maak het mogelijk om onderleiding van ervaren mountainbike gidsen deel te maken van dit mooie unieke landschap. De Challenge start in het mooie vestingstadje Naarden en gaat via de 8 mountainbike route’s die aan elkaar worden gekoppelt, naar het eind punt de Grebbeberg in Rhenen. Deze route van 100km of meer is afwisselend, uitdagendend en wisselt ieder jaar.

groep rigo             hoogt

Wil jij ook de uitdaging aan gaan!! 8 mountainbike routes en 100km op een dag. Check dan regelmatig de website of schrijf je alvast in.

 

aankomst Bernard

Aankomst bij het pannenkoekenhuis de Grebbeberg in Rhenen.

De Heuvelrug Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door het Gooisnatuur reservaart, Utrechts landschap, Stichting Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug en NP Utrechtse Heuvelrug. Bij deze bedankt dat we 1 keer per jaar deel van het mooie schilderij, de Heuvelrug mogen zijn.

 

logo

logo